Ердоган сподівається на зустріч з Трампом якнайшвидше

П'ятниця, 27 січня 2017, 13:26

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що сподівається зустрітися з президентом США Дональдом Трампом якомога швидше, щоб переглянути турецько-американські відносини.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Моє бажання - зустрітися з Трампом без значних затримок. Головне питання, яке ми будемо піднімати, коли зустрінемося - це повторна оцінка турецько-американських відносин в межах стратегічної концепції.

Хіба наші стратегічні зв'язки зараз нормально працюють? Ні. Ми маємо зробити їх нормальними", - заявив журналістам Ердоган, повертаючись з Африки 26 січня.

"Ми дві країни-члени НАТО, але не можна сказати, що наш нинішній рівень солідарності личить країнам НАТО. Звичайно, у зв'язку з цим, ми також маємо можливість зрозуміти краще, що означали нещодавні заяви Трампа про НАТО", - додав Ердоган.

Як відомо, Трамп назвав НАТО застарілою організацією, яка належним чином не займається проблемою тероризму.

"Я планую зустрітися з (президентом РФ - Ред.) Путіним. Там може бути можливість провести телефонну розмову з Трампом, перш ніж ми зустрінемося віч-на-віч", - сказав він.

Нагадаємо, у Туреччині заявили, що очікують від нової адміністрації США нового президента Дональда Трампа екстрадиції опозиційного проповідника Фетхуллаха Гюлена та припинення співпраці з сирійськими курдами проти "Ісламської держави".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.