У Греції фермери блокують тракторами дороги, погрожують подальшими протестами

Фото
П'ятниця, 27 січня 2017, 15:04

У Греції фермери заблокували тракторами національну автомагістраль, що зв'язує Афіни та Салоніки, протестуючи проти збільшення урядом податків і соціальних внесків.

Про це повідомляє Ekathimerini.

Протести фермерів змусили поліцію змінити напрямок руху в даному регіоні.

Фото з сайту Еkathimerini

Повідомляється також про блокування доріг в Ахаї, на Пелопоннесі та в Арті.

Фермери пригрозили заблокувати прикордонний перехід у Промахонасі, неподалік від болгарського кордону, як зробили це минулого року, що викликало серйозні проблеми для транспорту, а також спричинило напруженість в дипломатичних відносинах з Софією, якщо уряд не піде на поступки.

За інформацією Ekathimerini, у четвер, 26 січня, фермери із міста Серрес намагалися підійти до кордону, але були зупинені поліцією в Сидирокастро.

Повідомляється, що члени профспілки мають зустрітися в п'ятницю, 27 січня, в кількох містах у центральній та північній Греції, щоб прийняти рішення про подальші дії.

Раніше повідомлялося, що у Греції фермери, обурені підвищенням податків, цін на газ та внесками на соціальне забезпечення, розпочали загальнонаціональні акції протесту в понеділок, 23 січня.

Як відомо, міжнародні кредитори Греції оголосили про відновлення фінансової допомоги для полегшення боргового тягаря країни, яка була призупинена в грудні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.