В Австрії хакери заблокували у готелі людей, вимагаючи гроші

Субота, 28 січня 2017, 15:36

Один з кращих готелів в Європі повідомив, що змушений заплатити викуп хакерам, які зламали систему електронних ключів, замкнувши в номерах сотні гостей.

Про це повідомляє The Local.

Інцидент стався в австрійському готелі Jaegerwirt, розташованому у Кітцбюелі. Керівництво заявило, що вирішило оприлюднити інформацію про цей випадок, щоб попередити інших про небезпеку кіберзлочинів.

Керівництво готелю каже, що вони вже тричі піддавалися атакам кіберзлочинців, яким цього разу вдалося дістати всі ключові системи. Гості не могли увійти або вийти з кімнати і нові ключ-карти неможливо було запрограмувати.

Кібернапад, який співпав з відкриттям гірськолижного сезону, був настільки сильним, що вимкнув всі комп'ютери готелю, в тому числі системи бронювання та касові системи.

Хакери пообіцяли швидко відновити систему якщо отримають 1500 євро в біткойнах.

"Готель був повністю заброньовано на 180 гостей, у нас не було іншого вибору. Ні поліція, ні страховики не могли допомогти вам в цьому випадку. Відновлення нашої системи після першого нападу влітку коштувало нам кілька тисяч євро", - сказав представник готелю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.