Суд Нью-Йорка частково призупинив дію указу Трампа про мігрантів

Неділя, 29 січня 2017, 10:25

Федеральний суд Нью-Йорка призупинив дію указу нового президента США Дональда Трампа щодо заборони на вʼїзд до країни навіть ти мігрантам з низки мусульманських країни, які мають на руках дійсні американські візи.

Про це повідомляє Fox News.

"Федеральний суд Брукліна в Нью-Йорк провів термінове засідання в суботу ввечері та ухвалив рішення, що тимчасово забороняє уряду США висилку з країни громадян інших країн з дійсними візами після того, як вони приземлилися в аеропортах країни", – йдеться у повідомленні.

"Суд ухвалив рішення на підставі позову, підготовленого  Американського союзу громадянських свобод від імені Халіда Хаміда Дарвіша та Саміра Абдулхалека Алшаві, яким було відмовлено у в'їзді в США при проходженні пмитного контролю в аеропорту Нью-Йоркуа і які були затримані на невизначений час прикордонниками і митниками", – повідомляє The Verge.

За інформацією видання, Дарвіш протягом десяти років працював на американських військових в Іраку в якості перекладача і інженера. Віза для  Алшаві була видана для того, аби він зміг приєднатися  до дружини і сина, які вже є громадянами США після аналогічної співпраці з взаємодії з американськими військовими.

Таким чином, за рішенням суду, прикордонникам США заборонено висилати з країни тих мігрантів, що прибули до США з діючою візою з Іраку, Сирії, Ірану, Судану, Лівії, Сомалі та Ємену.

"Рішення також стосується тих, хто отримав статус біженця", – відзначає видання.

Додамо, що це рішення суджу стосується в першу чергу тих 170 осіб, які станом на вечір суботи не змогли потрапити до країни.

За інформацією видання, після того, як указ набув чинності, в аеропорту ім.Джона Кеннеді виявилися заблокованими 12 мігрантів, двох з них пізніше звільнили після ухвалення рішення.

Інших мігрантів, які мали би потрапити в США в ці дні, після вступу в дію указу не пустили на борти літаків, якими вони мали вилетіти в США з різних країни.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у країну сирійським біженцям на невизначений термін.

Він також на три місяці призупинив видачу віз громадянам шести інших, в основному мусульманських країн, включаючи Іран, Ірак, Ємен і Лівію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.