У Трампа підтвердили, що з Путіним не обговорювалося зняття санкцій з РФ

Неділя, 29 січня 2017, 10:59

Новий президент США Дональд Трамп та президент РФ Володимир Путін не обговорювали питання зняття санкцій р РФ під час телефонної розмови 28 січня.

Про це повідомляє ABCnews.

"Чиновники заявляють, що делікатне запитання США санкцій відносно Росії не піднімалося в ході першого телефонної розмови Президента Дональда Трампа з Президентом Росії Володимиром Путіним. Це говорить про те, що більш складні перешкоди до тепліших відносин між їхніми країнами відкладені на пізніший термін", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що заяви Білого дому і Кремля про цю розмову правували синхронно і в позитивному ключі, проте питання санкцій у розмові не порушувалося

"Пізніше представник Білого дому, відповідаючи на питання, чи обговорювалося питання (зняття санкцій – ред.) повідомив, що санкції не були темою розмови", – йдеться у повідомленні.

"В Білому домі наголосили, що розмова була важливим початком для поліпшення відносин між Сполученими Штатами і Росією, що вимагають поліпшення", – повідомляє ABCnews.

"Лідери двох країн обговорили широкий спектр тем взаємного співробітництва в боротьбі з ІДІЛ та зусилля у спільній роботі по досягненню миру в усьому світі, включаючи Сирію", - цитує видання заяву Білого дому.

Нагадаємо, раніше у прес-службі Кремля повідомили про те, що президент США Дональд Трамп і Росії Володимир Путін у телефонній розмові не обговорювали зняття санкцій.

Інформацію про те, що про санкцій Трамп та Путін не говорили підтвердив і прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков, який повідомив "Інтерфаксу", що тема скасування санкцій у телефонній розмові президента РФ і США в суботу не обговорювалася.

Як відомо, низка аналітиків та журналістів повідомляли про чутки, які циркулюють в США, щодо підготовки у Білому домі проекту указу про скасування санкцій щодо РФ.

У п'ятницю радник президента США Келліенн Конвей, відповідаючи в ефірі Fox News на запитання, чи буде Трамп обговорювати з Путіним питання санкцій, сказала: "Все це перебуває в процесі розгляду".

Пізніше Трамп заявив, що поки занадто рано говорити про питання скасування санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.