Туреччина та Британія підпишуть двосторонню торгову угоду після Brexit

Неділя, 29 січня 2017, 12:46

Прем’єр-міністри Туреччини і Великої Британії домовилися в суботу про посилення стратегічного партнерства в галузі оборони та економіки.

Про це повідомляє турецька державна агенція Anadolu.

"Ми провели комплексну нараду і обговорили наші двосторонні відносини, включаючи безпеку та економіку. Ми продемонстрували спільне бажання зміцнювати відносини", – заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим на спільній прес-конференції з Терезою Мей.

Йилдирим повідомив, що Британія та Туреччина підписали рамкову угоду з розробки нових винищувачів для Туреччини, і цей крок "допоможе вивести співробітництво у сфері оборони на наступний етап".

Він також зазначив, що Туреччина збирається підписати угоду про вільну торгівлю з Великою Британією після її виходу з ЄС.

Тереза Мей, в свою чергу, охарактеризувала відносини між Туреччиною та Британією як "стратегічні" та важливі для її країни.

"Сьогодні ми оголошуємо про підписання нової та унікальної міжурядової угоди між Туреччиною і Сполученим Королівством, яка встановлює нові рамки для співпраці та діалогу між нашими урядами...", – відзначила Мей, коментуючи угоду.

Йдеться про угоду між британською компанія BAE Systems та турецькою Turkish Aerospace Industries на суму понад 100 млн фунтів (118 млн євро). Угода стосується спільні реалізації проекту TF-X(будівництво винищувача п'ятого покоління – ред.), який розробляється турецькою аерокосмічною компанією TAI.

За словами Мей, ця угода стане "початком тісної співпраці в сфері оборони, що буде сприяти посиленню спільної безпеки".

Також Тереза Мей підтвердила створення робочої групи для того, аби "дослідити, яким чином можна поліпшити турецько-британську торгівлю".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.