Придністров’я звинувачує Молдову в "психологічному тиску"

Неділя, 29 січня 2017, 13:09

Керівництво невизнаної республіки Придністровʼя обурене діями влади Молдови щодо затримки чиновників республіки, звинувачує Кишинів у "психологічному тиску" і погрожує "ускладненням діалогу" щодо врегулювання придністровської проблеми.

Про це пише NewsMaker.

Така заява МЗС "Придністровської Молдавської Республіки" (ПМР – ред.) була розповсюджена після того, як 28 січня, у Кишиневі був затриманий "міністр промисловості та регіонального розвитку ПМР" Микола Глига.

"Подібні деструктивні підходи щодо членів уряду ПМР, які перетинають кордон РМ (Республіка Молдова – ред.) в аеропорту Кишинева, стали повсякденною практикою", – цитує видання повідомлення "МЗС Придністров'я".

"Звертає на себе увагу, що односторонні дії компетентних органів Республіки Молдова не мають під собою об'єктивних підстав і є політично мотивованими. При цьому не залишає сумнівів, що заходи з обмеження свободи пересування членів уряду ПМР спрямовані виключно на надання морально-психологічного тиску на представників керівництва Придністровської Молдавської Республіки", – продовжується у заяві "відомства".

У придністровському МЗС також попереджають про можливі наслідки для перспектив стабілізації відносин між ПМР та Молдовою.

"Процес вибудовування предметного діалогу в дусі взаємної поваги неможливий без відмови молдавської сторони від практики тиску на Придністров'я у всіх сферах, включаючи свободу пересування", - наголошують в "ПМР".

Раніше повідомлялося, що проросійський президент Молдови Ігор Додон пообіцяв провести референдум про статус невизнаної Придністровської Молдавської Республіки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.