Після указу Трампа про мігрантів в США не пустили родину християн з Сирії – ЗМІ

Неділя, 29 січня 2017, 16:56

Сирійська християнська родина була змушена повернутися з міжнародного аеропорту Філадельфії до Лівану після того, як в США набув чинності указ Трампа про заборону на вʼїзд мігрантів з низки мусульманських країн.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в аеропорту Бейрута.

"Родині християн з шести осіб було відмовлено у в'їзді до СШа згідно з новою забороною президента США Дональда Трампа на вʼїзд громадянам семи мусульманських країнах, включаючи Сирію. Вони полетіли назад до Лівану", – цитує агенція співрозмовника.

Раніше Reuters повідомило, що єгипетська авіакомпанія EgyptAir заявила про те, що отримала від влади США офіційний запит з вимогою не допускати вильоту до США громадян семи мусульманських країн літаками компанії.

"Хасам Хусейн, представник компанії, який відповідає за щоденний рейс авіакомпанії EgyptAir до Нью-Йорка, заявив, що авіакомпанія отримала повідомлення про нові обмеження напередодні.

Втім, він сказав, що власники "зелених карт" з Судану, Ємену, Іраку, Ірану, Сирії, Сомалі та Лівії будуть допущені на борт літаків, так само як і ті, у кого є дипломатичні паспорти цих країн", – відзначила агенція.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп заборонив в'їзд у країну сирійським біженцям на невизначений термін.

Він також на три місяці призупинив видачу віз громадянам шести інших, в основному мусульманських країн, включаючи Іран, Ірак, Ємен і Лівію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.