У Чехії можуть примусово ексгумувати останки ще кількох видатних українців

Вівторок, 3 січня 2017, 19:01

В Чехії цього року тільки на Ольшанському кладовищі у Празі можуть примусово ексгумувати останки ще кількох видатних українців.

Про це повідомили в прес-службі Інституту національної пам’яті.

Зокрема, цього року тільки на Ольшанському кладовищі у Празі можуть примусово ексгумувати останки драматурга, одного з батьків сучасного українського модерного театру Спиридона Черкасенка; громадської діячки, педагога Орисі Єфремової-Дурдуківської; інженера-будівельника Олександра Ярошевського.

У прес-службі Інституту національної пам’яті повідомили, що загалом за межами України перебуває понад 250 тисяч поховань представників української військово-політичної еміграції, діячів науки й культури.

В Українському інституті національної пам’яті вважають, що Україна сама має ініціювати повернення на рідну землю для поховання у Національному пантеоні видатних українців.

Нагадаємо, 3 січня у Чехії ексгумували останки похованого на Ольшанському кладовищі у Празі українського письменника Олександра Олеся.

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що через Посольство України в Празі вживають заходів з метою збереження та подальшого перепоховання останків Олександра Олеся та його дружини, які були ексгумовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.