У Польщі збираються прискорити депортацію нелегальних мігрантів

Понеділок, 30 січня 2017, 10:17

Глава МВС Польщі Маріуш Блащак повинен 30 січня представити проект поправок у закон про надання притулку для іноземців на території Республіки Польща, в яких, зокрема, йдеться про пришвидшення процедури депортації нелегальних мігрантів.

Про це міністр розповів в ефірі Польського радіо

Таким чином міністр окреслив головні пріоритеті свого на 2017-й рік, які, за словами чиновника, стосуються підвищення рівня антитерористичної безпеки.

Виступаючі у передачі "Сигнали дня", Блащак розповів, що поправки в першу чергу стосуються запровадження процедури пропуску, а також пришвидшення депортації тих осіб, які нелегально перетнули кордон Польщі.

Глава польського МВС зазначив, що у Польщі є люди та інституції, які прагнуть відкрити польський кордон для мігрантів з Близького Сходу, Північної Африки, проте Блащак проти такого підходу.

"Ми цього не зробимо. Тому ми повинні запровадити такі процедури, що полегшать оперативне реагування на проблеми, які можуть виникнути", – сказав Маріуш Блащак.

Раніше повідомлялося, що польська прикордонна служба в 2016 році не впустила до країни 22 тисячі 864 громадянина України, що на 437 осіб більше, ніж у 2015 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: