У США готують нову оцінку виживання лідерів Китаю та Росії в ядерній війні

Понеділок, 30 січня 2017, 12:10

Американські спецслужби і стратегічне командування Пентагону працюють над новим оглядом того, яким чином керівництво РФ та Китаю зможе пережити потенційний ядерний удар.

Про це пише Bloomberg.

Видання відзначає, що замовлення на таке дослідження надійшло до військових від Конгресу на тлі спроб нового президента поліпшити стосунки з вказаними країнами.

Нове дослідження, замовлене ще до інавгурації Трампа, є вираженням глибокої стурбованості істеблішменту США від зростання китайської військової могутності та недовіри щодо намірів президента Росії Володимира Путіна.

Bloomberg відзначає, що огляд повинен включати "розташування й опис наземних і підземних об'єктів, важливих для політичного й військової керівництва, і які об'єкти керівників різного рівня, як очікується, зможуть діяти в період кризи і військового часу".

Директива була ініційована республіканцем Майклом Тернером зі штату Огайо, який входить до комітету з питань Збройних сил Палати представників Конгресу.

Як відомо, новий президент США Дональд Трамп підтримує ідею модернізації американського ядерного арсеналу.

У пояснювальній записці у п'ятницю, він наказав міністру оборони США Джеймсу Меттісу "почати новий огляд ядерного потенціалу, щоб гарантувати, що ядерний арсенал США стримування є сучасним, надійним, гнучким, боєздатним з урахуванням запобігання загрозам XXI століття і може заспокоїти наших союзників".

Конгресмен Тернер, коментуючи новий огляд, сказав, що США "повинні зрозуміти, як Китай і Росія мають намір вести війну і як їхнє керівництво буде командувати і контролювати потенційний конфлікт. Це знання має вирішальне значення для нашої (США. – Ред.) здатності стримувати загрози".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.