Теракти в Парижі: французький суд висунув звинувачення Мохаммеду Абріні

Понеділок, 30 січня 2017, 15:11

У суді Парижа сьогодні висунули офіційні звинувачення Мохаммеду Абріні, якого підозрюють у причетності до терактів у Парижі та Брюсселі.

Про це повідомляють французькі ЗМІ.

Абріні, якого прозвали "людина в капелюсі", головний підозрюваний у скоєнні двох терактів, був звинувачений в понеділок вранці французькими суддями.

Підозрюваний весь час після затримання знаходився у Бельгії, але для пред’явлення звинувачення його на кілька годин привезли до Парижа.

 

"Суддя не ставив йому ніяких питань", - повідомили адвокати Абріні, додавши, що їхній підзахисний до кінця дня повернеться до бельгійської в’язниці.

Як відомо, Абріні разом з Салахом Абдесламом можна побачити на записах з камер спостереження на АЗС неподалік від Парижа за два дні до терактів у французькій столиці в листопаді 2015 року.

Згодом також з’ясувалося, що він був пов’язаний з Халідом Аль-Бакрауї, що вчинив теракт на станції метро Мальбек у Брюсселі в березні 2016 року.

Раніше повідомлялося, що Абріні спочатку буде засуджений у Бельгії і лише потім його вивезуть до Франції, де його судитимуть за теракти у Парижі 13 листопада 2015-го року.

Бельгійський суд ще минулого року висунув йому офіційні звинувачення у тероризмі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.