Порошенко на зустрічі з Меркель: важливо зберегти санкції проти РФ

Понеділок, 30 січня 2017, 16:03

Європейський союз повинен посилити санкційний тиск на Росію, якщо вона і надалі не виконуватиме зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Про це заявив президент України Петро Порошенко у Берліні на спільній прес-конференції з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

"Ми впевнені в тому, що сьогодні потрібні рішучі і єдині дії. Рішучі дії для того, щоб мотивувати російську сторону бути за столом переговорів, мотивувати імплементувати в повному обсязі Мінські домовленості, і в першу чергу компонент безпеки... у випадку, якщо імплементації не відбудеться, ми підтримуємо збереження і, якщо потрібно посилення санкційного тиску на РФ…Україна залишається відданою Мінським домовленостям і наголошую на тому, що жодних альтернатив Мінським угодам не існує", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що Україна очікує від ЄС в першу чергу єдності і солідарності з Україною.

"І на сьогодні основне питання, чи зможе ЄС консолідувати свою єдність на основі міжнародного права та демократичних цінностей. Ми сьогодні обговоримо дорожню карту виконання Мінських угод, про яку ми домовилися у Берліні минулого року", - додав він.

Нагадаємо, Меркель вважає, що мінські домовленості та нормандський формат зберігають актуальність попри порушення навіть першого пункту "Мінська".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.