Deutsche Bank оштрафували на 425 млн доларів за "дзеркальні угоди" в РФ

Вівторок, 31 січня 2017, 07:41

Керівництво Deutsche Bank домовилося з американською владою про виплату 425 мільйонів доларів нью-йоркському банківському регулятору за схему "дзеркальних угод" з російськими акціями.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Завдяки цим операціям з 2011 по 2015 роки з Росії були виведені близько 10 мільярдів доларів. Крім цього, Велика Британія може оштрафувати Deutsche Bank на 200 мільйонів доларів за підозрілі операції.

В доповнення до фінансових заходів від банку вимагали зберегти незалежний моніторинг, який стежить за програмами відповідності діяльності необхідним нормам. Банківський регулятор, який відповідає за ліцензування та контроль в Нью-Йорку, стверджує, що Deutsche Bank вів діяльність небезпечними і невідповідними способами в порушення державного банківського законодавства.

Як заявляє Нью-Йоркський департамент фінансових послуг (DFS), в схему "дзеркальних угод" були залучені клієнти, які купували акції в Росії, а також інші зацікавлені сторони, які незабаром після цього продавали ці ж акції через лондонську філію Deutsche Bank. Частина операцій проходила через офіс банку в Нью-Йорку.

Раніше в січні 2017 року повідомлялося, що міністерство юстиції США уклало мирову угоду з Deutsche Bank у зв'язку з позовами про маніпуляції з іпотечними цінними паперами. Deutsche Bank повинен виплатити грошовий штраф у розмірі 3,1 мільярда доларів і відшкодувати збитки клієнтам банку в США в розмірі 4,1 мільярда доларів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.