Парламентер щодо Brexit назвав Трампа третьою загрозою для ЄС, після ІДІЛ та Путіна

Вівторок, 31 січня 2017, 12:52

Головний представник ЄС на переговорах про вихід Великої Британії зі складу Європейського Союзу Гі Вергофстадт назвав президентство Дональда Трампа новою загрозою для Європейського Союзу.

Про це він заявив під час свого виступу перед групою вчених в Інституті публічної політики в Лондоні, передає Deutsche Welle.

За словами Верхофстадта, перед ЄС постала потрійна атака з боку радикальних ісламістів, Росії Володимира Путіна та президента США Дональда Трампа.

"Я тільки що повернувся з США, і я вважаю, що у нас є третій фронт, який підриває ЄС... і це Дональд Трамп", - сказав Верхофстадт.

"Трамп говорить дуже схвально про той факт, що інші країни захочуть відокремитися від Європейського Союзу й те, що він сподівається на дезінтеграцію Європейського Союзу", - додав він.

"Розпад ЄС стане катастрофою не тільки для Європи, але також, я думаю, й для наших союзників і для всього світу", - заявив він.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп похвалив Велику Британію за те, що країна вирішила відмовитися від Євросоюзу, який, на його думку, перебуває на межі розвалу, та пообіцяв нову торгову угоду якнайшвидше.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.