Генсек Ради Європи занепокоєний ситуацією на Донбасі, закликає припинити бої

Вівторок, 31 січня 2017, 14:58

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд занепокоєний ситуацією на Донбасі та закликає "всі сторони" до негайного припинення бойових дій.

Про це йдеться в його заяві щодо погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі.

"Я глибоко занепокоєний новинами з Донбасу та повідомленнями про важкі бої, що призводять до втрати життів та погіршення гуманітарної ситуації, що впливає на багатьох мирних жителів, включаючи дітей", - йдеться в заяві.

"Ми особливо занепокоєні гуманітарною ситуацією в містах Донбасу, зокрема в Авдіївці", - додав генсек Ради Європи.

Ягланд закликав "всі сторони негайно припинити бойові дії та дотримуватися режиму припинення вогню, як визначено в Мінських угодах".

Нагадаємо, офіційні представники української влади направили листи в ООН, Раду Європи та ОБСЄ з проханням втрутитися в ситуацію із загостренням російської агресії в Авдіївці.

Як повідомлялося, вночі бойовики обстріляли Авдіївку з заборонених Мінськими угодами РСЗО БМ-21 "Град". Вранці вони запросили режим тиші, після чого знову пішли у наступ.

Ситуація в районі Авдіївки загострилась вранці 29 січня. Тоді бойовики розпочали штурмові дії в районі авдіївської промзони з метою захоплення позицій ЗСУ, є втрати з обох сторін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.