Швейцарія дозволить геям та бісексуальним чоловікам бути донорами крові

Вівторок, 31 січня 2017, 16:01

У Швейцарії планують зняти 40-річну заборону для геїв та бісексуальних чоловіків щодо донорства крові, проте заборона діятиме для тих осіб, які мали статеві контакти протягом останніх 12 місяців.

Про це повідомляє AFP.

"Запроваджуючи вимогу для донорів щодо 12-місячного утримання, основні положення Швейцарії щодо цього питання будуть відповідати положенням інших європейських країн, наприклад Великої Британії та Франції, які ввели заборону після виявлення ВІЛ на початку 1980-х років", - повідомляє агентство.

Зміна політики була схвалена Швейцарським агентством з терапевтичної продукції (Swissmedic), федеральним регулятором, після звернення неприбуткової організації "Swiss Transfusion SRC", відділу Червоного Хреста, що відповідає за продукти крові.

Керівник "Swiss Transfusion SRC" Швабе Рудольф вважає, що зрушення в політиці щодо цього питання є "першою зміною дискримінаційних правил", навіть якщо нові правила будуть "далекі від досконалості".

Представники Швейцарського агентства з терапевтичної продукції заявляють, що нові правила наберуть чинності 1 липня 2017 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.