Екс-главу італійської залізниці засудили за катастрофу потяга і загибель 29 осіб

Вівторок, 31 січня 2017, 20:11

Колишній глава італійської залізниці Мауро Моретті у вівторок був засуджений у справі про катастрофу товарного поїзду у 2009 році, в результаті якої загинуло 29 осіб.

Про це повідомляє The Local.

Моретті, один з найвідоміших італійських промисловців і нинішній керівник оборонного та машинобудівного гіганта Leonardo, був засуджений до семи років позбавлення волі.

Але, як і інші засуджені, він не буде відбувати термін, принаймні, поки не відбудеться судове слухання у в одній із двох можливих апеляцій.

Апеляційні слухання можуть тривати роками, і є великий шанс, що термін звинувачення спливе до остаточного вироку.

Моретті був одним із 33 осіб, обвинувачених у ненавмисному вбивстві, у справі кататсрофи вантажного поїзду, що перевозив зріджений нафтовий газ через тосканське міста Віареджо.

29 червня 2009 року поїзд зійшов з рейок і вибухнув. Вибухова хвиля зруйнувала два невеликих багатоквартирних будинки, де проживали більшість із 29 загиблих.

Ні Моретті, ні Мікеле Маріо Еліа, ще один топ-керівник залізниці, який отримав сім років і шість місяців ув'язнення, не були присутні в суді під час оголошення вироку. Прокуратура просила 16 років для Моретті і 15 для Еліа. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.