Швейцарський UBS назвав РФ найпривабливішою для інвестицій серед країн з ринками, що розвиваються

Середа, 4 січня 2017, 09:59

Російську Федерацію назвали найбільш привабливим напрямком для інвестицій серед країн з економікою, що розвиваються.

Про це йдеться у прогнозі від швейцарського банку UBS Group AG повідомляє Bloomberg.

"Всі цінні папери Росії та Індії будуть наступного року дуже популярні, так само як і бразильські корпоративні облігації і дешевий песо Мексики", – йдеться у повідомленні.

На думку аналітиків банку, найкращими інвестиціями цього року стануть вкладення на ринках "де поліпшується політичний клімат і активи яких менш вразливі до зовнішніх шоків, які виникають (наприклад) від високих витрат на запозичення у США і реакції на висловлювання новообраного президента США Дональда Трампа".

"Для інвесторів, які беруть кредити у валютах з низькими процентними ставками і купують високоприбуткові цінні папери, російський рубль – це найкраща ставка", – йдеться у повідомленні.

За прогнозами швейцарських банкірів потенційний дохід від торгівлі російським рублем наступного року може становити до 26%, що є найбільшим показником для ринків, які розвиваються, в Європі, на Близькому Сході та в Африці.

"Росія, окрім того, має додаткові вигоду від зростання цін на нафту, що робить фондовий ринок РФ "очевидним кандидатом" для іноземних інвесторів", - підкерслюють у банку.

Варто додати, що до списку привабливих для інвесторів країн також увійшли Бразилія, Індія, Індонезія, Мексика, Чилі, ПАР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.