СБУ хоче заборонити Ле Пен в'їзд в Україну

Середа, 4 січня 2017, 12:32

Служба безпеки України направила до МЗС лист для погодження заборони на в’їзд до України кандидату у президенти Франції від ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на керівника апарату СБУ Олександра Ткачука.

"Ми направили лист до МЗС 3 січня для погодження нашої позиції щодо заборони в’їзду на територію України для пані Ле Пен. Це штатна процедура, особливо коли мова йде про політиків іноземної держави. Тобто, зовнішньополітичні аспекти - ми їх обов’язково враховуємо. Ми завжди поважаємо позицію наших колег з МЗС", - заявив він.

"Я думаю, що, можливо, навіть сьогодні вже буде позитивна відповідь, і наша ініціатива буде підтримана", - відзначив Ткачук.

За його словами, висловлювання Ле Пен про Крим повинні мати наслідки, проте, зазначив він, цей політик не є представником офіційної влади Франції.

Варто додати, що за словами Ткачука, СБУ, погодивши питання з МЗС може заборонити Марін Ле Пен в’їзд до України на 5 років.

"Якщо наша позиція буде підтримана МЗС - про заборону в’їзду на територію України для пані Ле Пен, то ми ще будемо визначатись, на скільки років заборонити в’їзд. Це може бути різний термін, до 5 років – це цілком можливо, але це будуть визначати посадові особи, які мають на це повноваження", – сказав він. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідер французьких ультраправих, кандидат у президенти Марін Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.