Японія прагне підписати угоду про ЗВТ з ЄС вже цього року – ЗМІ

Четвер, 5 січня 2017, 14:41

Серед головних пріоритетів нинішнього уряду Японії на 2017-й рік є підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС.

Про це з посиланням на японську агенцію NHK пише EurActiv.

"За даними джерел японської агенції, якомога швидше підписання торгової угоди з ЄС до кінця 2017 є одним з головних завдань уряду прем'єр-міністра Сіндзо Абе", – йдеться у повідомленні.

Видання відзначає, що Токіо зараз намагається прискорити переговори з Брюсселем щодо ЗВТ, на тлі занепокоєння, викликаного  заявами новообраного президента США Дональда Трампа про вихід Сполучених Штатів з угоди Транстихоокеанське партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP), на яку в Японії покладали великі сподівання.

ЄС та Японія ведуть переговори щодо ЗВТ, починаючи з 2013 року, але на шляху до укладення угоди лишається ще багато перешкод.

"Наприклад, уряд Абе хоче, щоб в ЄС скасували митні збори для японських виробників автомобілів, у той час як ЄС вимагає знизити тарифи на сільськогосподарську продукцію та напівфабрикати", – відзначає EurActiv.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що одним з його перших кроків на посаді буде вихід з угоди про Транстихоокеанське  партнерство.

Транстихоокеанське партнерство (Trans-Pacific Partnership, TPP) — міжнародна торгово-економічна організація, головною метою якої є створення зони вільної торгівлі в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Організація була створена на основі розробленої торгової угоди між її учасниками. Про досягнення угоди мі 12 країнами було оголошено 12 жовтня 2015 року.

Сторонами угоди на сьогодні є: Австралія, Бруней, Канада, Малайзія, Мексика, Нова Зеландія, Перу, Сінгапур, Чилі, США, В'єтнам, Японія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.