Лідер польського протестного руху переводив кошти організації своїй фірмі

П'ятниця, 6 січня 2017, 10:41

Лідер польського опозиційного руху "Комітет захисту демократії" (KOD) Матеуш Кийовський переказував кошти організації на рахунок своєї фірми під виглядом оплати IT-послуг.

Про це повідомляє видання Rzeczpospolita.

Кийовський заявляв, що не одержує заробітної плати за свою роботу в опозиційному русі, а в грудні на зустрічі з активістами заявив, що живе "на гроші родини".

Але видання отримало рахунки-фактури, які він особисто виставляв організації нібито за надання IT-послуг і отримав щонайменше 90 тисяч злотих (близько $20 тисяч).

Кийовський разом з дружиною у травня 2014 року заснували компанію МКМ-Студія, яка розташована поблизу Варшави. Очолює компанію лідер KOD, а членом правління є його дружина, що має 95% акцій в компанії.

Пропоновані компанією послуги - це діяльність пов'язана з консалтингом в області інформаційних технологій, і послуги, пов'язані з комп'ютерною технікою.

З березня по серпень минулого року з рахунку KOD на рахунок МКМ-Студія було здійснено шість переказів, кожен на ідентичну суму: 15 190,50 злотих. Всі рахунки-фактури для КОД виставив особисто Кийовський.

Кийовський визнав, що ці рахунки справжні, але заявив, що це спланована провокація проти нього, адже документи були розіслані у декілька редакцій.

Експерти з інших IT-компаній, які надають подібні послуги, заявили, що ціни, наведені у рахунках, значно завищені, а деякі зазначені роботи взагалі не мають сенсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.