Австрія пропонує приймати заявки на притулок тільки за межами ЄС

П'ятниця, 6 січня 2017, 11:14

Австрія пропонує створити новий набір правил Євросоюзу про надання притулку, які дозволять вивести процес прийняття заявок за межі ЄС і введуть верхню межу кількості прохачів притулку для кожної держави-члена.

Про це заявив міністр оборони Австрії Ханс Петер Доскозіл в  інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Мова йде про припинення провальної європейської політики надання притулку. Ми повинні зізнатися самим собі і бути чесними, що ЄС має обмежену здатність приймати більше мігрантів. Ми повинні зупинити нелегальну імміграцію", - заявив Доскозіл.

Міністр хоче, щоб процес прийому заявок проводився у центрах в таких країнах, як Нігер, Йорданія, Узбекістан, можливо, під егідою Організації Об'єднаних Націй.

"Ми повинні створити впорядковану систему легального пересування для осіб, які отримали притулок. Подання клопотань про надання притулку в майбутньому має відбуватися тільки за межами ЄС", - сказав Доскозіл.

За словами міністра, це також дозволить людям, які не можуть дозволити собі подорожувати в ЄС, претендувати на притулок і подавати заяви в спеціальних центрах.

В той же час, нелегальні мігранти, яким відмовили у наданні притулку, і які не можуть повернутися в свої рідні країни, мають бути переселені в безпечні зони, пов'язані з центрами надання притулку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.