Посол Британії: Лондону бракує переговірників для Brexit, можемо програти ЄС

П'ятниця, 6 січня 2017, 16:26

Колишній посол Великої Британії у Європейському Союзі Айвен Роджерс вважає, що його уряду може не вистачити досвіду у переговорах щодо Brexit для досягнення хороших умов.

Про це йдеться у листі Роджерса до своїх співробітників, який він відправив 3 січня у день своєї несподіваної відставки, повідомляє ВВС.

"Моя особиста думка залишається такою, як була завжди. Ми ще не знаємо, які завдання уряд встановить в якості об’єктів переговорів щодо відносин Великої Британії з ЄС після виходу. Серйозний багатосторонній досвід ведення переговорів в дефіциті в Уайтхоллі, на відміну від Єврокомісії чи Ради ЄС", - йдеться у листі.

На його думку, міністрам, які будуть визначати позиції Британії, необхідно надавати докладне, без будь-яких прикрас, глибоке розуміння поглядів, інтересів та стимулів інших 27 країн ЄС.

"Всупереч певним переконанням, вільна торгівля не трапляється просто так, якщо це питання не порушується владою: збільшення доступу на інші ринки та споживчий вибір на нашому ринку залежить від угод, багатосторонніх і двосторонніх, які ми виб'ємо, і умов, на які ми погодимося", - підкреслив Роджерс.

Нагадаємо, британський представник в ЄС Айвен Роджерс несподівано оголосив про свою відставку за кілька місяців до того, як країна почне офіційні переговори з ЄС щодо виходу з блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.