Теракт в Єрусалимі: до ліквідації терориста причетний цивільний

Понеділок, 9 січня 2017, 13:56

Терорист, що скоїв теракт в центрі Єрусалима, в результаті якого загинули четверо людей, був застрелений після того, як екскурсовод Ейтан Ронд та двоє солдатів відкрили вогонь у відповідь на атаку.

Про це повідомляє Jerusalemonline.

"Екскурсовод Ейтан Ронд, що супроводжував групу солдатів, був першим, хто відреагував на атаку. Ронд дістав свій пістолет і вистрілив у терориста", - повідомляє видання.

"Я побіг до нього, дістав свій пістолет, став перед вантажівкою та відкрив вогонь", - розповів він в інтерв'ю.

Повідомляється, що Ронд був збитий вантажівкою, однак не був травмований.

"Спочатку я думав, що це був нещасний випадок. Але коли я побачив, як він розвертається, я зрозумів, що сталося", - сказав він.

Ронд використав всі свої боєприпаси, намагаючись ліквідувати терориста.

"Згадуючи це, я шкодую, що не взяв зброю в когось із солдатів. Я міг би бути більш корисним. У цей момент кілька солдатів підійшли і обстріляли його.

Чому цивільний відреагував першим, а не десятки офіцерів? Я думаю, що це пов'язано зі справою Азарія (нещодавно в Ізраїлі суд визнав сержанта Елора Азарію винним у неумисному вбивстві пораненого палестинця Абдула Фатаха аль-Шарифа - Ред.). Я відчув, що була якась затримка. Багато людей могли б зробити те, що я зробив", - сказав він.

За даними первинного розслідування, проведеного ізраїльськими військовими, двоє солдатів, які були частиною групи солдатів з програми підготовки офіцерів відкрили вогонь по терористові з близької відстані та, швидше за все, вбили його.

Нагадаємо, у неділю в центрі Єрусалима вантажівка в’їхала у натовп людей, в результаті наїзду загинули четверо людей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.