Сан-Франциско оскаржить у суді указ Трампа про "міста-притулки" для мігрантів

Середа, 1 лютого 2017, 13:00

Сан-Франциско оскаржує в суді указ президента США Дональда Трампа про обмеження фінансування для міст, які відмовляються повідомляти про нелегальних іммігрантів федеральним органам виконавчої влади.

Про це повідомляє The San Francisco Examiner.

За інформацією видання, міський прокурор Денніс Еррера подав у вівторок, 31 січня, позов до суду, щоб скасувати указ Трампа щодо припинення фінансування міст, які не повідомляють про нелегальних іммігрантів.

Указ Трампа, підписаний 25 січня означає, що якщо Сан-Франциско не буде дотримуватися порядку, визначеного указом, то може втратити федеральне фінансування й отримати штрафи.

В указі Трамп спирається на правові підстави розділу 1373 федерального закону, який забороняє містам обмежувати державних службовців у передачі інформації про імміграційний статус людини.

Проте Еррера просить суд зупинити виконання даного розпорядження та стверджує, що закони Сан-Франциска діють у відповідності з федеральним законом.

"Указ президента - не лише неконституційний, він є антиамериканським", - заявив Еррера на прес-конференції.

За його словами, "указ президента Трампа намагається перетворити місто та працівників штату на чиновників федеральної імміграційної служби".

Повідомляється, що згідно з указом, місту Сан-Франциско можуть скоротити фінансування на $1,2 млрд в рік з федерального бюджету на комплекс певних послуг.

Нагадаємо, Трамп 25 січня 2017 року розпорядився про припинення фінансування міст, які не повідомляють про нелегальних іммігрантів федеральним органам виконавчої влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.