"Республіканці" готують секретний план "Б" для можливої заміни Фійона - ЗМІ

Середа, 1 лютого 2017, 14:37

У французькій правоцентристській політичній партії "Республіканці", можливо, обдумують план щодо заміни свого кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона, якщо йому буде пред'явлено звинувачення у справі про "фіктивну роботу" його дружини та синів.

Про це повідомляють BFMTV та агентство Reuters.

За інформацією BFMTV, керівник відділу внутрішньої політики французького часопису l'Obs Кароль Барджон запевняє, що "Республіканці" готують секретний "план Б" на випадок, якщо Фійон змушений буде знятися з перегонів.

Вона вважає, що голова Союзу за французьку демократію Франсуа Байру (наразі невідомо, чи буде він балотуватися у президенти) може отримати вигоду завдяки "новим можливостям, які відкриваються".

"З огляду на те, як йдуть справи, я думаю, що нам слід перейти на запасний варіант", - заявив агентству Reuters на умовах анонімності один з депутатів з партії Фійона.

"План "Б". Багато хто вже думає та працює над ним, але відкрито про нього ніхто не каже", - заявив агентству ще один депутат від "Республіканців".

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійон і двоє його синів отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Раніше повідомлялося, що Пенелопа Фійон заробила півмільйона євро за 10 років на посаді помічника в офісі чоловіка, коли він був сенатором. Але при цьому журналісти заявили, що не знайшли ніяких доказів її роботи.

Фійон минулого тижня спростував всі звинувачення і сам розповів, що крім дружини в його офісі працювали також двоє синів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.