Іран визнав факт випробування ракети, але заперечує порушення ядерної угоди

Середа, 1 лютого 2017, 15:01

Іран підтвердив у середу проведення випробувань балістичної ракети, але заперечив, що це є порушенням ядерної угоди, укладеної 2015 року.

Про це заявив міністр оборони Ірану Хосейн Дехган, повідомляє AFP.

Коментар міністра був оприлюднений після того, як Рада Безпеки ООН зібралася у вівторок, щоб обговорити випробування, які Вашингтон назвав "абсолютно неприйнятними".

"Випробування проводилися відповідно до програми підвищення оборонної могутності Ірану і не суперечать JCPOA (ядерна угода) або резолюції 2231", - сказав Дегхан, маючи на увазі резолюцію Радбезу ООН, яка забороняє Ірану розробляти ракети, здатні нести ядерні боєголовки.

"Ми вже оголосили, що будемо виконувати програми, які ми запланували стосовно виробництва військової техніки, призначені для наших національних інтересів і цілей. Ніхто не може вплинути на наше рішення. Ми не дозволимо іноземцям втручатися в наші оборонні справи", - сказав Дегхан.

Раніше в США заявили, що Іран у неділю провів випробування балістичної ракети середньої дальності, яка вибухнула пролетівши трохи більше тисячі кілометрів.

Резолюція Ради Безпеки ООН, яка закріпила ядерну угоду країн Заходу з Тегераном, на вісім років забороняла випробування балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.