Фійон втрачає лідерство у президентських перегонах – опитування

Середа, 1 лютого 2017, 16:51

Кандидат у президенти Франції Франсуа Фійон не проходить у другій тур президентських виборів, хоча ще тиждень тому він лідирував у передвиборчих перегонах.

Про це свідчать дані опитування Elabe group, повідомляє AFP.

Дані свідчать, що Фійон фінішував би третім у першому раунді президентських виборів, програвши ультраправому кандидату Марін Ле Пен і незалежному кандидату, колишньому міністру фінансів Еммануелю Макрону.

Ле Пен, за даними опитування, набирає 26 -27 відсотків, Макрон може розраховувати на 23 відсотки  голосів виборців, а Фійон набирає близько 20 відсотків, втративши близько 6% протягом січня.

В опитуванню взяли участь 1053 людини, і воно проводилося до оприлюднення другої порції скандальної інформації про сім’ю Фійона.

Нагадаємо, 31 січня з'явилася інформація про те, що дружина кандидата в президенти Франції Франсуа Фійона і двоє його синів отримали за роботу на держслужбі майже мільйон євро.

Раніше повідомлялося, що Пенелопа Фійон заробила півмільйона євро за 10 років на посаді помічника в офісі чоловіка, коли він був сенатором. Але при цьому журналісти заявили, що не знайшли ніяких доказів її роботи.

Фійон минулого тижня спростував всі звинувачення і сам розповів, що крім дружини в його офісі працювали також двоє синів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.