Апеляційний суд відмовився відновити міграційний указ Трампа

П'ятниця, 10 лютого 2017, 08:28

Апеляційний суд у Сан-Франциско відмовився відновити указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд у країну громадянам семи країн, де переважають мусульмани.

Про це повідомляє CNN.

Суд Дев'ятого округу підтримав рішення федерального судді Сіетла, який раніше наказав зупинити президентський указ на невизначений термін.

Суд у своєму рішенні зазначив, що адміністрація Трампа не змогла надати жодних доказів того, що інтереси національної безпеки вимагають негайного відновлення заборони, яка блла встановлена два тижні тому.

Трамп різко відреагував на нове рішення. "Зустрінемося в суді. На карту поставили ​​безпеку нашої країни", - написав він у Twitter.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Після цього Трамп у своєму Twitter написав, що відновить дію указу про заборону в'їзду у США громадянам семи країн, який був тимчасово призупинений.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: