Клімкін планує у березні зустрітися з Ле Пен

П'ятниця, 10 лютого 2017, 09:34

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що планує у березні в Парижі зустрітися з кандидатом у президенти Франції, лідером ультраправої партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, щоб змінити її думку стосовно Криму.

Про це Клімкін повідомив на телеканалі "1+1", передає УНІАН.

Говорячи про Францію, Клімкін зауважив, що як глава МЗС має враховувати усі варіанти та працювати над всіма можливими сценаріями підсумків майбутніх виборів президента цієї країни.

"Працюємо зі штабами кандидатів, працюємо з різними політичними партіями, працюємо з журналістами. Я буду в березні, як мінімум, двічі в Парижі і планую зустрітись із усіма кандидатами", - заявив Клімкін.

Разом з тим міністр зазначив, що попросив посла України у Франції Олега Шамшура організувати зустріч з Ле Пен.

"І я їй покажу ті матеріали, які ми підготували, в тому числі. стосовно Криму в рамках нашого позову (до Міжнародного суду ООН в Гаазі – ред.) по Конвенції про заборону расової дискримінації", - додав глава МЗС.

Як зазначив міністр, звертаючи увагу на заяви Ле Пен про належність Криму, він покаже їй багато матеріалів, в тому числі, фото вбитого кримського татарина Решата Аметова.

"Ми прекрасно знаємо, що її партія також фінансувалася Росією. Ми прекрасно знаємо ступінь упередженості, але маємо працювати, маємо тиснути. У нас є ідеї, всі на сьогодні викладати не буду", - заявив Клімкін.

Як повідомлялось, Ле Пен заявила, що анексія українського Криму Росією "не була незаконною", оскільки вона переконана, що на референдумі "люди проголосували за те, щоб приєднатися до Росії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.