Могеріні та Тіллерсон обговорили відносини з РФ та кризу в Україні

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:00

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні та держсекретар США Рекс Тіллерсон обговорили відносини з Російською Федерацією та кризу в Україні.

Про це йдеться у повідомленні Європейської служби зовнішніх справ за підсумками зустрічі Могеріні з Тіллерсоном у Вашингтоні, де представник ЄС зустрілася з високопосадовцями нової американської адміністрації та впливовими сенаторами.

"Мені було приємно зустрітися з секретарем Тіллерсоном. Ми мали відкритий обмін думками з багатьох питань, з якими доводиться мати справу. ЄС та США мають довготривалі відносини, і ми працюватимемо, щоб просувати їх на основі наших принципів та інтересів. Існує багато питань, щодо яких ЄС та США зацікавлені у тісній взаємодії", - заявила Могеріні.

Також вона наголосила на спільному інтересі розвивати довготривалу співпрацю між ЄС та США стосовно головних міжнародних питань.

Окрім того, Могеріні та Тіллерсон детально обговорили трансатлантичні відносини, спільні виклики у боротьбі з тероризмом, поточну роботу зі зміцнення європейської оборони, відносини з Росією, ядерну угоду з Іраном та головні кризи – від України до Сирії.

Вони погодились продовжувати співпрацю та знову невдовзі провести зустріч.

Могеріні запросила Тіллерсона відвідати Брюссель найближчим часом, щоб виступити перед учасниками Ради ЄС із закордонних справ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.