Українці отримали 2,6 млн біометричних паспортів, ДМС обіцяє впоратися з ажіотажем через безвіз

П'ятниця, 10 лютого 2017, 11:41

Громадяни України отримали вже 2,6 млн біометричних паспортів і після запровадження безвізового режиму з ЄС українці не матимуть проблем з отриманням документів.

Про це сказав голова Державної міграційної служби Максим Соколюк в інтерв’ю "Європейській правді".

"Велика частина тих, хто часто їздить і їздитиме в ЄС – вони вже з паспортами. Зрозуміло, що все одно буде якийсь сплеск активності, але у нас ще є час. Виходимо з того, що технічно безвізовий режим запрацює влітку? Тоді у нас є лютий, березень, квітень, травень, червень. А за п’ять місяців ми ще мільйон паспортів випустимо", - сказав Соколюк.

За його словами, незабаром працюватимуть вже близько 600 підрозділів з оформлення біометричних паспортів, тоді як раніше було трохи більше 200.

Плюс до оформлення паспортів підключилися Центри надання адміністративних послуг (ЦНАП). Їх працює вже одинадцять, найближчими місяцями додасться ще 5-10.

"Ну й на додачу до цього – "Паспортні сервіси" нашого держпідприємства. Отже, зараз ми за місяць приймаємо 170-200 тисяч заявок на закордонні паспорти. Нехай буде сплеск на 50%, до 250-300 тисяч. Це – не проблема", - сказав він.

Соколюк також пояснив, що відсутність місць на сайті ДМС в електронній черзі на оформлення паспорта не означає, що зайняті всі потужності.

"Система спеціально зроблена так, щоб через інтернет не можна було забронювати більше 30% місць у черзі на оформлення паспортів. Тому навіть якщо в інтернеті немає місць, то вони є у відділенні ДМС – за попередньою реєстрацією в терміналі або в порядку живої черги "сьогодні на сьогодні". А ще – ЦНАПи, яких немає в нашій електронній черзі", - додав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.