Асад відкидає можливість створення "зон безпеки" в Сирії

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:19

Президент Сирії Башар Аль-Асад відкинув можливість створення безпечних зон для біженців і переміщених осіб у Сирії, ідею, яка була підтримана президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на стенограму інтерв'ю Yahoo News, опубліковану в п'ятницю.

Асад дав зрозуміти, що підтримає співпрацю з Вашингтоном у боротьбі проти ІДІЛ, але за умови, що США займуть "чітку політичну позицію" щодо суверенітету та єдності Сирії.

Повідомляється, що Асад обережно привітав особливу увагу нової адміністрації США у боротьбі з джихадистами, зокрема згадку Трампа про можливості співпраці з союзником Дамаска - Росією.

"При колишньому президентові США Бараку Обамі, США закликали Асада до відходу від влади та підтримували повстанців, які ведуть боротьбу проти нього", - зазначає агентство.

Проте Асад відкинув можливість створення безпечних зон, за що виступають ті, хто підтримує повстанців, включаючи Катар, які можуть посилити військову присутність США в Сирії.

"Ця ідея нереалістична", - сказав Асад.

"Набагато вагоміше, набагато практичніше та набагато дешевше - мати стабільність, ніж створювати безпечні зони", - додав він.

Асад заявив, що таким "безпечним зонам" буде загрожувати небезпека нападу з боку озброєних груп.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп збирається створити так звані зони безпеки для сирійських біженців.

Згодом у Кремлі закликали США прорахувати можливі наслідки організації "зон безпеки" для біженців у Сирії, щоб не погіршити ситуацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.