Країни Балтії проситимуть про додаткову підтримку НАТО через навчання РФ

П'ятниця, 10 лютого 2017, 14:51

Країни Балтії мають намір тиснути на США і НАТО, щоб вони вжили додаткові заходи безпеки в регіоні напередодні великих російських військових навчань, запланованих на вересень.

Про це заявила президент Литви Даля Грибаускайте за підсумками переговорів зі своїми колегами з Латвії та Естонії, повідомляє Reuters.

"Ми бачимо, що ризики зростають, і ми хвилюємося про майбутні навчання "Захід 2017", які передбачають розгортання дуже великих і агресивних сил (біля наших кордонів), що буде дуже явною демонстрацією підготовки до війни з Заходом", - сказала Грибаускайте.

НАТО вже почало розгортати чотири багатонаціональні батальйони з близько 1000 військових кожен в країнах Балтії і Польщі, щоб утримати Росію від втручання в регіоні.

"Ми будемо говорити з НАТО про створення додаткового постійного плану оборони, про дислокацію додаткових військових засобів і про створення процесу швидкого прийому рішень", - сказала вона.

Росія оголосила минулого року про свої плани провести навчання "Захід" поблизу своїх західних кордонів, але не повідомила, скільки військовослужбовців братимуть в них участь.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.