В МЗС Італії підозрюють Росію в організації хакерських атак минулого року – ЗМІ

П'ятниця, 10 лютого 2017, 16:46

Італійські чиновники підозрюють Росію в організації постійних хакерських атак проти італійського МЗС в минулому році.

Про це пише The Guardian.

Повідомляється, що постійні атаки хакерів тривали кілька місяців і призвели до регулярних порушень у роботі електронної пошти відомства, перш ніж були виявлені.

"Офіційно італійський уряд підтвердив, що напади почалися навесні минулого року і тривали більше чотирьох місяців, але хакерам не вдалося проникнути в зашифрованому систему, що використовується для групування повідомлень", – відзначає видання.

Також повідомляється, що Паоло Джентілоні, нинішній італійський прем'єр-міністр, який на той момент був міністром закордонних справ, не постраждав внаслідок атак, оскільки Джентілоні не користувався e-mail під час свого перебування на посаді.

Наразі відомо, що численні підрозділи МЗС Італії повідомляли про те, що постраждали від атак. Але за інформацією чиновників, витоку конфіденційної інформації внаслідок атак не сталося.

Також офіційно не підтверджуються і підозри про причетність Росії до атак. Наразі про такі підозри чиновники говорять неофіційно. Відомо, що атаки розслідуються прокуратурою Рима.

За словами співрозмовників видання зі структур італійського МЗС, після атак зовнішньополітичне відомство змінило свою "онлайн-архітектуру" та запровадило нові правила безпеки.

Чиновник також відмовився коментувати, яким чином були виявлені спроби проникнення до системи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.