Сербія не видала Чорногорії одного з підозрюваних в причетності до спроби путчу

П'ятниця, 10 лютого 2017, 17:24

Сербський суд відхилив запит про екстрадицію до Чорногорії за підозрою в причетності до змови з метою повалення уряду країни у жовтні минулого року.

Про це пише Associated Press.

Повідомляється, що підозрюваний Неманья Рістіч, чия екстрадиція була відхилена у четвер в спеціальному суді у Белграді, з'явився на фото з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим під час візиту глави російського МЗС до Сербії в грудні минулого року.

Суд заявив, що Рістіч, прихильник проросійського ультраправого угрупування в Сербії, не може бути екстрадований, бо Чорногорія підозрює його у скоєнні злочину, який він, можливо, вчинив, діючи на території Сербії, а не Чорногорії.

Як відомо, Чорногорія також звернулася із запитом на екстрадицію щодо ще одного серба і двох росіян, які нібито планували вбити прем'єр-міністра і захопити парламент в день виборів до парламенту Чорногорії у жовтні минулого року.

Інший сербський суд ухвалив рішення на початку цього тижня, що іншого підозрюваного серба можна передати Чорногорії.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Влада Чорногорії заявила, що "російські націоналісти" планували вбити прем'єр-міністра країни Міло Джукановича, щоб привести до влади опозиційну партію.

Вже у січні цього року поліція Чорногорії затримала громадянина Сербії Предрага Богічевіча, якого підозрюють в організації невдалого теракту біля державних установ в день парламентських виборів 16 жовтня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.