Туреччина вчасно передала РФ координати своїх військових у Сирії – Генштаб

П'ятниця, 10 лютого 2017, 17:48

Турецькі військовослужбовці, яких 9 лютого атакував військовий літак РФ, до моменту удару перебували на атакованих позиціях  вже приблизно десять діб.

Про це йдеться у заяві Генштабу Туреччини, повідомляє Anadolu.

"Після того, як 8 лютого 2017 року з підконтрольних російським військам районів Сирії була запущена ракета по об'єкту, контрольованого дружнім ЗС Туреччини силам, координати розташування турецьких військовослужбовців були в черговий раз передані російській стороні.

Причому дана інформація була надана в Операційний центр на авіабазі Хмеймім ввечері того ж дня, а саме в 23.11, 8 лютого", – цитує агенція повідомлення Генштабу Туреччини.

З таким коментарем Генштаб Туреччини змушений був виступити після того, як прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив про те, що авіація Росії завдавала ударів лише по координатах, які передала турецька сторона, відтак, у районі удару не повинно було бути турецьких військовослужбовців.

Нагадаємо, російський військовий літак 9 лютого у сирійському місті Ель-Баб завдав авіаудару по будівлі, де перебували військові Збройних сил Туреччини в ході повітряних операцій проти ІДІЛ, внаслідок чого 3 солдатів було вбито, ще 11 поранено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.