Генсек НАТО засудив запуск балістичної ракети КНДР

Понеділок, 13 лютого 2017, 07:59

Генсек НАТО Єнс Столтенберг засудив запуск балістичної ракети КНДР та закликав країну утриматися від подальших провокацій.

Про це йдеться в заяві генсека НАТО.

"Я засуджую запуск балістичної ракети КНДР. Це ще одне порушення численних резолюцій Ради Безпеки ООН, включаючи резолюцію 2321, прийняту в листопаді 2016 року.

Ці послідовні провокації й порушення резолюцій Ради Безпеки ООН підривають регіональну і міжнародну безпеку", - заявив він.

Столтенберг закликав КНДР утриматися від подальших провокацій, зупинити всі запуски з використанням технології балістичних ракет і відмовитися від своїх балістичних ракетних програм.

"Я закликаю КНДР не збільшувати далі напруженість та приєднатися до конструктивного діалогу з міжнародною спільнотою", - заявив він.

Нагадаємо, Північна Корея заявила про здійснення 12 лютого успішного запуску нового типу балістичної ракети Pukguksong-2.

За даними джерела в Міноборони Південної Кореї, ракета досягла висоти в 550 км та пролетіла близько 500 км у бік Японії.

Стратегічне командування США повідомило, що КНДР випробувала балістичну ракету середнього радіуса дії, а не інтерконтинентальну ракету, як раніше погрожував Пхеньян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.