Європарламент на тижні обговорить загострення ситуації на сході України

Понеділок, 13 лютого 2017, 09:43

В порядок денний пленарного засідання Європарламенту, що відкривається у понеділок, 13 лютого, у Страсбурзі включені дебати за участю високого представника ЄС з питань зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні про ситуацію на сході України та стан близькосхідного врегулювання.

Про це повідомила представник Європарламенту Маржорі ван ден Брук, передає "Інтерфакс-Україна".

"Близький Схід, Ізраїль, мирний процес - в ситуації був значний розвиток, що стосується, зрозуміло, питання ізраїльських поселень, яке буде піднято знову. А потім - становище з безпекою, яке деградує, на сході України", - представила журналістам на брифінгу в Брюсселі майбутні дискусії щодо міжнародної проблематики офіційний представник Європарламенту.

У матеріалах до пленарної сесії повідомляється, що у вівторок 14 лютого у другій половині дня відбудуться дебати у зв'язку з ескалацією бойових дій в Авдіївці, у чому в ЄС звинувачують "проросійських бойовиків", вказуючи, зокрема, що ті застосовували заборонену мінськими угодами систему залпового вогню "Град".

Євродепутати підкомітету ЄП щодо безпеки та оборони були проінформовані про ситуацію на сході України 6 лютого заступником прем'єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе.

Як відомо, ситуація в Авдіївці погіршилася 29 січня: бойовики обстрілювали не лише промзону з позиціями українських військових, але й житлові будинки у місті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.