Єврокомісія прогнозує більш високі темпи економічного росту ЄС

інфографіка
Понеділок, 13 лютого 2017, 12:29

Європейська комісія переглянула у бік підвищення свої прогнози економічного зростання на 2017 і 2018 роки.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії.

У прогнозі Єврокомісії відзначається, що єврозона може зрости на 1,6% в 2017 року і на 1,8% в 2018 році, порівняно з 1,5% та 1,7% у попередньому прогнозі, який був оприлюднений в листопаді.

"Вперше за майже десять років економіка всіх держав-членів ЄС, як очікується, зростатиме протягом усього періоду прогнозування (2016, 2017 і 2018). Проте, перспективи оточені вищою, ніж зазвичай, невизначеністю", - йдеться у повідомленні.

Прогноз росту ВВП до 2018 року 

Реальний ВВП в зоні євро зростає 15 кварталів поспіль, спостерігаються високі темпи економічного зростання, а рівень безробіття продовжує знижуватися, хоча і залишається вище докризового рівня. Приватне споживання як і раніше залишається рушійною силою відновлення. Зростання інвестицій триває, але залишається на низькому рівні.

"Ризики, що оточують ці прогнози є виключно великими і хоча потенціал зростання та ризики зниження зросли, загальний баланс залишається зміщеним у бік зниження", - йдеться у повідомленні.

Віце-президент Валдіс Домбровскіс, відзначив, що економічний підйом у Європі триває вже п'ятий рік поспіль, однак, європейським економікам важливо зберігати конкурентоспроможність і можливість адаптуватися до мінливих обставин. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.