Стамбульський терорист просить для себе смертного вироку - ЗМІ

Понеділок, 13 лютого 2017, 15:01

Абдулкадір Машаріпов, який був арештований 11 лютого як головний підозрюваний у здійсненні теракту в новорічну ніч у стамбульському клубі Reina, заявив під час свідчень про смертний вирок для себе.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

Машаріпов, в результаті атаки якого загинули 39 людей, заявив, що "було б добре, якщо б йому присудили смертну кару".

Під час своїх свідчень він повідомив про те, що був членом ІДІЛ, але не брав участі в атаках організації до нападу в Стамбулі.

"Я хотів здійснити напад на християн для того, щоб помститися за їхні діяння, вчинені у всьому світі. Моєю метою було вбивство християн.

Абу-Шіхад, який перебуває в Сирії, сказав мені здійснити атаку в районі Таксім, заявляючи, що "християни" збираються в районі Таксім", - розповів Машаріпов.

За його словами, він хотів убити себе після того, як організував напад, щоб не "бути в заручниках".

"Коли у мене скінчилися патрони, я кинув дві світлошумові гранати. Третю я поклав поруч з моїм обличчям, щоб покінчити життя самогубством, але я не помер. Я вижив, але я увійшов у клуб Reina, щоб померти", - сказав він, додавши, що не шкодує про скоєне.

"Я помстився", - сказав він.

Зазначимо, що Туреччина скасувала смертну кару в 2004 році, щоб відповідати критеріям вступу до Євросоюзу. Останній раз страта в цій країні застосовувалася в 1984 році.

Однак після перевороту президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган не виключив повернення найвищої міри покарання. 

Як повідомлялося, у Стамбулі у новорічну ніч терорист розстріляв людей, що перебували у нічному клубі Reina, з автоматів Калашнікова.

Внаслідок теракту загинули 39 людей, 24 з них – іноземці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.