Німеччина проти виходу Греції з єврозони

Понеділок, 13 лютого 2017, 19:31

Німеччина хоче, щоб Греція залишилася в зоні євро і Європейська комісія направила високопоставленого чиновника в Афіни, щоб переконати владу країни підтримати подальші реформи для порятунку угоди з надання фін допомоги Греції.

Про це пише Reuters.

Агенція відзначає, що інша сторона переговорного процесу щодо надання міжнародної фін допомоги Греції – Міжнародний валютний  фонд, нараз не сформував будь-якої спеціальні пропозиції для Греції.

Греція майже вийшла із зони євро два роки тому, коли країна була у стані боргової кризи. Роки економії для виконання кредитних зобов’язань країни призупинили економічне зростання і залишили  мільйони людей без роботи.

Німеччина в понеділок заявила, її прагнення зберегти Грецію в єврозоні не змінилося.

"Протягом багатьох років держави-члени єврозони, включаючи Німеччину, проявили активну солідарність з Грецією з метою вивести цю країну на шлях сталого фінансового та економічного зростання", – заявив представник німецького уряду Штеффен Зайберт.

"Ми хочемо зберегти Грецію у складі єврозони, і ми будемо підтримувати все, що допомагає Греції. Ось чому ми хочемо, щоб програми допомоги, продовжувати бути успішним", – додав прес-секретар МЗС Мартін Шефер.

Раніше повідомлялося, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що він вірить у позитивний результат переговорів щодо нової фіндопомоги його країні, проте Греція не збирається приставати на "нелогічні" пропозиції міжнародних кредиторів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.