Латвія запевнила Україну в підтримці санкцій проти РФ до виконання Мінських угод - МЗС

Понеділок, 13 лютого 2017, 20:20

Державний секретар МЗС Латвії Андрейс Пілдеговичс запевнив державного секретаря МЗС України Андрія Заяця в тому, що його країна підтримує збереження санкцій проти РФ до повного виконання Мінських угод.

Таку позицію Латвії Пілдеговичс озвучив під час візиту до Риги українського держсекретаря МЗС України, повідомляє прес-служба українського МЗС.

З нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між Україною та Латвійською Республікою, яка відзначалась 12 лютого, в МЗС Латвії відбулася публічна дискусія "25 років дипломатичних відносин між Латвією та Україною – досягнення та перспективи".

Перед присутніми представниками експертного середовища, журналістами і студентами Латвійського університету виступили Державні секретарі МЗС Латвії та МЗС України, які поділилися своїм баченням пріоритетів розвитку двосторонніх відносин.

"Латвійський держсекретар наголосив на неприйнятності порушення міжнародно визнаних кордонів, підтримці територіальної цілісності та суверенітету України, євроінтеграційних прагнень, зацікавленості у розвитку спільних проектів у сфері транспорту та транзиту", – йдеться у повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що під час зустрічі "державного секретаря Заяця з представниками Групи з міжпарламентських зв’язків з Україною Саейму у центрі уваги були підтримка на рівні латвійського парламенту, розвиток міжрегіональних контактів між країнами, як передумова ефективного втілення реформ на місцях".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.