У США ще один суд заблокував "міграційний" указ Трампа

Вівторок, 14 лютого 2017, 10:05

Суд американського штату Вірджинія постановив, що міграційний указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд до країни громадянам семи країн, може порушувати права мешканців штату.

Про це повідомляє Bloomberg.

Рішення суду про те, адміністрація Трампа не може застосовувати заборону у Вірджинії, було прийнято за кілька днів після того, як апеляційний суд Сан-Франциско відмовився відновити указ Трампа за окремим позовом Вашингтона та Міннесоти.

Повідомляється, що з відповідним позовом звернувся прокурор штату Вірджинія Марк Херрінг, а заборону видала федеральний суддя Леоні Брінкема.

"Максимальна влада не означає абсолютну владу", - заявила окружний суддя Леоні Брінкема в Олександрії, коментуючи рішення суду.

"Кожна дія президента, як і раніше, повинна відповідати обмеженням, встановлених Конгресом щодо делегування повноважень" - йдеться у рішенні.

Зазначається, що рішення суду у Вірджинії не буде застосовуватися по всій країні, а лише на території штату.

Раніше повідомлялося, що апеляційний суд у Сан-Франциско відмовився відновити указ президента США Дональда Трампа, який забороняє в'їзд у країну громадянам семи країн, де переважають мусульмани.

Як відомо, указ про припинення прийому біженців і видачі віз громадянам семи держав, населених переважно мусульманами, був підписаний президентом США Дональдом Трампом 28 січня.

Згодом Федеральний суд в Сіетлі (штат Вашингтон) призупинив дію указу Трампа по всій країні доти, доки не буде розглянуто позов, поданий в цей суд місцевою прокуратурою. У позовній заяві вимагається визнати основні положення указу неконституційними й скасувати його.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.