У РФ заявили про "русофобію" в адміністрації США через відставку Флінна

Вівторок, 14 лютого 2017, 11:26

У Росії вважають "параноєю" рішення відправити у відставку радника президента США з національної безпеки Майкла Флінна через його контакти з російської стороною без відома адміністрації.

Про це написав голова комітету з міжнародних справ у Раді Федерації РФ Костянтин Косачов на своїй сторінці у Facebook.

"Або Трамп не знайшов необхідної самостійності і його послідовно (і небезуспішно) заганяють в кут, або русофобія вразила тепер вже і нову адміністрацію зверху донизу", - написав він.

За словами Косачова, Флінн, на відміну від багатьох інших американців високого рівня, все ж був відкритий до діалогу, бував у Москві і, як з'ясувалося, спілкувався з послом РФ у Вашингтоні.

"Вигнати у відставку радника з нацбезпеки за контакти з російським послом (звичайна дипломатична практика) - це навіть не параноя, а щось незмірно гірше", - додав він.

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Майкл Флінн подав у відставку ввечері 13 лютого.

Інформація про його відставку з'явилася після того, як стало відомо, що міністерство юстиції США попередило адміністрацію Трампа в січні, що Флінн ввів в оману посадових осіб адміністрації щодо його комунікацій з російським послом, і що він є потенційно уразливий для шантажу з боку Росії.

Низка конгресменів від Демократичної партії США вимагали провести розслідування дій Майкла Флінна.

Також стало відомо, що демократи вимагали від радника Трампа з нацбезпеки пояснити "гонорари" з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.