Мінгареллі сподівається, що Україна отримає безвіз до літа

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:46

Глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі сподівається, що можливість подорожувати до країн ЄС без віз для громадян України з'явиться вже до літа поточного року.

Про це заявив глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі під час форуму, присвяченого пріоритетам у реформах, у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сподіваюся, що до літа українці зможуть подорожувати в Європейський Союз без віз, оскільки українські громадяни заслуговують на це, безсумнівно", - сказав він.

Між тим Мінгареллі зазначив, що "є певні причини", які стримують ЄС у цьому питанні, оскільки він стикається з певними непростими моментами.

Раніше повідомлялося, що президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер вважає, що Україна до літа отримає безвізовий режим з країнами Євросоюзу.

Нагадаємо, брюссельський кореспондент Радіо Свобода Рікард Йозвяк повідомив, що безвізовий режим між Україною та ЄС може набути чинності 12 червня.

Раніше повідомлялося, що тріалог щодо візової лібералізації з Україною має початися 28 лютого.

Після завершення тріалогу за український безвіз має проголосувати Європарламент, а після цього затвердити Рада ЄС.

Про те, що безвізовий режим почне повноцінно працювати влітку цього року, повідомляла раніше ЄвроПравда у статті  "Безвіз до відпустки: в ЄС узгодили, коли візьмуться за скасування віз для України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.