США заявили про небезпечні маневри авіації РФ біля есмінця в Чорному морі

Середа, 15 лютого 2017, 10:03

Кілька російських військових літаків здійснили маневри поблизу есмінця ВМС США в Чорному морі 10 лютого, які в американському командуванні вважають "небезпечними і непрофесійними".

Про це повідомляє Reuters.

Інциденти сталися за участю російських літаків і американського есмінця USS Porter. В першому інциденті були задіяні два російських Су-24, у другому – один Су-24, а в третьому - Іл-38.

"Есмінець ВМС США надсилав запит всім літакам і не отримав жодної відповіді.Подібні інциденти турбують, тому що вони можуть призвести до аварії або прорахунку", - сказав Ернандес.

Інциденти з участю Су-24 були визнані небезпечними і непрофесійними через високу швидкість і низьку висоту польоту, в той час як Іл-38 пролетів на незвично низькій висоті.

Інший американський чиновник, який говорив на умовах анонімності, сказав, що один Су-24 пролетів на висоті 90 метрів і на відстані 180 метрів від есмінця.

Міністерство оборони Росії заявило, що таких випадків не було.

"Не було ніяких інцидентів 10 лютого, пов'язаних з польотами російських військових літаків у Чорному морі поблизу есмінця ВМС США", - сказав представник Міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.