Санкції проти Росії залишаються в силі - новий міністр фінансів США

Середа, 15 лютого 2017, 10:48

Новопризначений міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив, що чинна програма санкції проти Росії залишається в силі.

Про це він заявив на своїй першій прес-конференції, перебуваючи на новій посаді.

Зазначимо, що напередодні Сенат США схвалив кандидатуру Мнучіна, колишнього виконавчого директора "Goldman Sachs", на посаду міністра фінансів.

"Звичайно, чинна програма санкцій діє. І я хочу сказати, що санкції - це важливий інструмент, і ми будемо продовжувати розглядати його щодо різних країн. Але це дуже важлива програма для Мінфіну", - заявив він, відповідаючи на запитання щодо санкцій проти Росії, введених екс-президентом США Бараком Обамою.

Також, за його словами, проводиться робота щодо питання запровадження додаткових санкцій проти Ірану 

"Ми очікуємо, що там будуть заморожені десятки мільйонів доларів і, знову ж таки, санкції - це дуже важливий спосіб для нас послати сигнал, що ми не будемо стояти осторонь, коли відбувається незаконна діяльність, чи то торгівля наркотиками, чи то тероризм", - заявив Мнучін.

Нагадаємо, група сенаторів США планує запропонувати законопроект, що обмежує можливість адміністрації президента США Дональда Трампа зняти санкції відносно Росії в односторонньому порядку.

Раніше повідомлялося, що США стурбовані ескалацією насильства на сході України, і від поведінки РФ залежатиме майбутнє санкцій.

Як відомо, низка аналітиків та журналістів повідомляли про чутки, які циркулюють в США, щодо підготовки у Білому домі проекту указу про скасування санкцій щодо РФ.

Пізніше Трамп заявив, що поки занадто рано говорити про питання скасування санкцій проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.