У Чорногорії опозиція бойкотуватиме місцеві вибори через звинувачення у спробі путчу

Середа, 15 лютого 2017, 14:27

Всі опозиційні партії Чорногорії вирішили бойкотувати місцеві вибори у другому за величиною місті країни Нікшич.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Таке рішення було прийнято у зв’язку з переслідуванням лідерів проросійської партії "Демократичний фронт" Андрія Мандіча і Мілана Кнезевіча.

Опозиція стверджує, що має всі шанси виграти вибори у Нікшичі, заплановані на 12 березня, і звинувачує прокуратуру в роботі на правлячу Демократичну партію соціалістів колишнього прем’єра Міло Джукановича.

Опозиція також закликала президента Чорногорії Філіпа Вуяновича скасувати вибори у Нікшичі.

Як повідомлялося, у середу парламент Чорногорії проголосував за зняття депутатського імунітету з лідерів проросійської опозиційної сили "Демократичний фронт" Андрія Мандіча і Мілана Кнезевіча.

Перед цим головний прокурор Чорногорії Мілівоє Катніч звернувся до парламенту країни із запитом на зняття депутатського імунітету з Мандіча і Мілана.

У листі прокурора було сказано, що опозиційні депутати підозрюються в організації і підготовці злочинних дій, що загрожують конституційному ладу і безпеці Чорногорії.

Нагадаємо, 16 жовтня в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Опозиційні партії заявили, що вся операція була сфабрикована, і звинуватили тодішнього прем’єра Міло Джукановича у використанні служб безпеки для продовження свого керівництва країною.

Перед голосуванням Джуканович заявив, що Росія фінансує опозицію для того, щоб зірвати майбутнє членство Чорногорії у НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.